Wie is Motorcentrum Deventer

Motorcentrum Deventer is een onderdeel van Jongejan Motoren, welke bestaat uit webwinkels en twee motorzaken waar alle aspecten van het motorrijden dagelijks de revue passeren. De verkoop van nieuwe en gebruikte motoren, verkoop van accessoires, de kledingafdeling en natuurlijk de modern ingerichte werkplaats. Met alle ervaring die we in de loop der jaren in de motorzaken hebben opgedaan en nog steeds opdoen, kunnen we een kwalitatief hoogwaardig totaalpakket van onderdelen en accessoires leveren. Wij zijn er zeker van dat u er net zo veel plezier aan kan beleven als al onze klanten reeds doen.

ftoed-bewerkt-bewerkt-bewerkt

In de winkel aan de Smeenkhof 13 in Deventer ( Colmschate ) vindt u naast nieuwe en gebruikte motoren ook een uitgebreide collectie kleding en helmen. We zijn rijkelijk voorzien van de nieuwste trends zoals de jeans, gympen en de hoodies. Onze kledingspecialisten kunnen u prima adviseren en helpen.

Omdat de motortechniek onze passie is, hebben we ook de werkplaats waarin we die passie kunnen uitvoeren. Alle monteurs die bij ons aan de motoren werken doen dit met liefde en bezieling voor de techniek. De “feeling en passie” voor de motortechniek is een vereiste voor onze monteurs. De equipment in de werkplaats kunnen we kopen, passie moet je hebben.

Wat de motoren betreft verkopen we nieuwe en gebruikte van alle Japanse en Europese merken. Onze verkopers kunnen u helpen met het vinden van het model wat het beste bij u past. Of u nou een budget bike of een spiksplinternieuwe wilt, alles is mogelijk. We hebben motorfietsen in alle prijsklassen, allemaal met onze kwaliteitsstandaard. Of de motor nou 1500 euro kost of 15.000 euro, wij vinden dat u van onze motoren tot ver in de toekomst plezier moet hebben. Omdat we ook motoren verhuren is het vaak mogelijk om eens lekker lang te “proberen”.

In de werkplaats repareren we alle merken en soorten motoren van na 1970. Natuurlijk zijn er wat specialisaties, bv omdat de monteurs zelf ook aan motorsport doen of dat ze elders veel ervaring hebben opgedaan. Naast de reguliere reparatie en onderhoudswerkzaamheden zijn we gespecialiseerd in de merken Kawasaki en BMW. De andere specialisaties komen vooral uit de motorsport en zijn de veringtechniek en het afstellen/tunen van motoren op onze Dynostar testbank.

Met de ervaring van ons 9 koppige team ( bij elkaar ver over de 100 jaar ervaring )  in Almere en Deventer komen we heel ver, maar de klanten zijn natuurlijk onze spiegel; met de feedback die we van de klanten krijgen, kunnen we altijd blijven optimaliseren in de kwaliteit van de service en onderdelen. Deze feedback komt voornamelijk van de klanten uit de winkels, het internet is natuurlijk wat anoniemer. Toch willen we ook graag je mening over onze artikelen en service.

Geschiedenis Motorcentrum Deventer

Motorcentrum Deventer is door Dries Jongejan in 2006 op de Smeenkhof in Deventer opgericht. Tegelijkertijd is ook Motorcentrum Almere ontstaan. Hiervoor waren we al 19 jaar actief in de motorbranche. Als klein jochie ben ik onder aan de ladder begonnen. Eerst met het bouwen van crossfietsen met onderdelen die we mochten meenemen bij de grofvuil overslagplaats. Afgedankte fietsen en bromfietsonderdelen sleepten we mee en maakten daar crossfietsen van met vering van oude Tomos of Puch brommers. En dan vol gas  “down hillen”. De heuvel op fietsen met de zware vering was wat lastig….Dus werd het een Solex, van een oom gekregen, daar konden we mooi mee naar boven pruttelen en dan vol gas naar beneden jagen. Maar ook dat ging op een gegeven moment te langzaam….Toen werden het de Kreidlers , Zundapps, MT’s etc etc.

Ik was ondertussen 16 en volop bezig met het opvoeren en repareren van alle brommers uit de buurt. Tijdens mijn studie en in alle vrije tijd heb ik aan motorenrevisie en 2-takt tuning gedaan. Na de studie nog 7 jaar in een motorenrevisiebedrijf en voor een cross team gewerkt en toen de motorzaak in. Nog een uitstapje naar de motorfiets groothandel gedaan voor een aantal jaren, maar toch bleek de techniek de grootste aantrekkingskracht op mij te blijven uitoefenen. De verscheidenheid aan techniek in combinatie met de klanten is gewoon mijn ding…

In 2004 zijn we begonnen met de bouw van het pand van Motorcentrum Deventer. Al een jaar na de opening groeiden we uit ons jasje en zijn we in 2007 begonnen met de aanbouw van wat nu de werkplaats is. Maar ook daar groeiden we uit en zijn we in 2012 begonnen met het uitbreiden van de showroom en de werkplaats/magazijn. In 2013 zijn we Kawasaki dealer geworden en hebben we de laatste aanbouw gerealiseerd voor de stalling van de werkplaats motoren.